Woeste watervallen in het regenseizoen.

Expeditie naar de mooiste, de grootste, de hoogste en de wildst kolkende watervallen van Zuid-Oost Azie.
25 juli t/m 12 augustus 2016,  19 dagen,  € 1949,-

Algemeen

Wandelend door de zinderende & stomende hitte van het tropisch regenwoud gaan we op zoek naar verkoeling bij een groot aantal watervallen in het uiterste westen van Thailand en in het zuiden van Laos.  Activiteiten op deze 19 daagse expeditie-tocht o.a.: wandelen, zwemmen, rafting, tubing en caving. Deze tocht is vooral geschikt voor mannen tussen de 25 en 50 jaar die over een goede fysieke conditie beschikken, een uitgebreide wandel-ervaring hebben en goede zwemmers zijn. Er zijn veel uitrust & ontspan momenten op de meest waanzinnig mooie plekken in het regenwoud tijdens deze expeditie. Daartegenover zijn er ook enkele momenten dat het echt spannend, eng of enigszins gevaarlijk is. Tel daarbij op de hitte en de hoge luchtvochtigheid  en je begrijpt dat deze expeditie, na de wandeling rondom Kanchanjanga, de zwaarste tocht uit het aanbod van Brokeback Adventures is. 

Van dag tot dag

 1. We verzamelen op het vliegveld in Bangkok voor een binnenlandse vlucht naar de Birmese grens plaats Mae Sot. Daar stappen we over op de “Song Thaw”, dat is een rode of een gele taxi met twee spartaans houten banken voor de 6 uur durende autorit door de heuvels en de bergen naar het dorpje Umphang. We slapen in comfortabele hout en bamboe bungalows van Su ka Tu Lodge met eigen douche / wc, aan de rand van de jungle.
 2. We vertrekken vroeg in de ochtend en varen in onze raft over de jungle rivier dieper het Umphang wildlife reservaat in. We lunchen en relaxen bij een magisch mooie plek met natuurlijke hotsprings in het oerwoud. In de middag varen we verder naar ons eerste basiskamp aan de oever van de snelstromende rivier.  Onze gids en zijn helpers koken een heerlijke maaltijd voor ons en we kamperen in tweepersoonstenten. Mocht de rivier, vanwege de regen in de tijd van dit jaar, te wild en hoog zijn om verantwoord te raften dan gaan we vandaag per jeep door het oerwoud.
 3. Vanaf ons basiskamp maken we een korte wandeling naar de hoogste en grootste waterval van Thailand de  “Namthok Thi Lo Su”. We gaan lekker zwemmen en spelen in de waterval. Als onze gids het vertrouwt dan beklimmen we via een sluiproute de verschillende terrassen van deze waterval. De uitbundigheid van al het groene om je heen maakt waarschijnlijk een diepe indruk. Daarna wandelen we naar een plek op een andere heuvel van waaruit we een prachtig uitzicht op Namthok Thi Lo Su  in de verte beneden onder ons hebben.  Vervolgens lopen we naar een dorp van de Karen en slapen daar onder de klamboe in een traditioneel houten /bamboe long house. De crew kookt een heerlijke maaltijd en we relaxen rondom het kampvuur.
 4. We gaan wandelend de omgeving van het dorp verkennen. We wandellen afwisselend door rijstvelden en het oerwoud, over zeer wankele bamboe-bruggen steken we enkele riviertjes over. We bezoeken vandaag nog twee verborgen watervallen diep in de jungle. We slapen wederom onder de klamboe in de longhouse.
 5. Extra dag om te rusten, te spelen, te fotograferen, een wandeling met de gids te maken. Omdat reizen in het regenseizoen onvoorspelbaar is bouwen we deze extra rustdag in zodat we flexibel kunnen zijn in het geval we een aanpassing in het reisschema willen maken.
 6. We vertrekken vroeg vanuit het Karen dorp op de rug van een olifant en trekken zo in enkele uren door het oerwoud terug naar Umphang. Daar kunnen uitrusten, douchen, onze kleren wassen en of drogen, in de riante bungalows van Su Ka Tu Lodge.
 7. We nemen de Song Thaw Taxi naar Mae Sot (6 uur), daar nemen we onze vlucht naar Bangkok en stappen we over op de nachttrein naar Ubon Ratchatani.
 8. Transfer van Ubon ratchatani via de grensovergang naar de stad Pakse aan de rivier de Mekong in Laos. We slapen in een eenvoudig guesthouse in deze stad
 9. We nemen een eenvoudige bus voor een wandeling die ons naar onze bamboe  bungalow brengt op het Bolaven plateau. We maken daar een wandeling door het Dong Hua Sao nationaal park naar de gigantische waterval Tat Fan.
 10. Woensdag rafting door het Dong Hua Sao nationaal park en transfer naar onze eenvoudige bungalow vlakbij de Tat Lo waterval.
 11. We maken een wandeling naar de watervallen van Tat Lo en kunnen daar zwemmen in de rivier.
 12. We maken een rondrit via het vruchtbare bolaven plateau naar ons eenvoudige guesthouse direct aan de oever van de Mekong in het dorp Champasak.
 13. In de ochtend bezoeken we de Khmer tempels van Champasak. In grandeur doen ze onder voor de bereoemde tempels van Angkor Wat, maar qua authenticiteit is deze plek heel veel leuker en spiritueler.
 14. Transfer  over de highway naar het 4000 eilands eiland Don Det. Daar nemen we een lokale boot naar het “rainbowbridge guesthouse”. Dit guesthouse is het eerste guesthouse in Laos dat openlijk gay-owned en gay-operated is. Verblijf in eenvoudige twee persoons bungalows aan de rivier. We eten in ons restaurant op palen in de Mekong rivier.spoorbrug si phan don
 15. Wandeling van Don Det naar het eiland  Don Khong over een oude Franse kolonialistische spoorbrug die in de franse Dordogne niet zou misstaan.  Via de gigantische watervallen van Khon Phabeng Siphandon om de hoek vervolgen we onze wandeling over een verlaten spoorweg naar de watervlakte van de Mekong die hier kilometers breed is.
 16. We maken een kanotocht naar de grootste waterval van Zuid-Oost-Azie de Khone Phapheng Falls en drijven op de tube (binnenband van een motor of tractor) terug naar ons ‘Rainbowbridge Guesthouse’.
 17. Extra dag om te rusten, te spelen, te fotograferen, een wandeling met de gids te maken. Omdat reizen in het regenseizoen onvoorspelbaar is bouwen we deze extra rustdag in zodat we flexibel kunnen zijn in het geval we een aanpassing in het reisschema willen maken.
 18. Transfer naar de grens overgang bij Ubon Ratchatani. Overstap op de trein naar Bangkok
 19. We nemen afscheid van elkaar op het internationale vliegveld van Bangkok.

Prijzen en data

25 juli 2015 t/m 12 augustus 2016, 19 dagen € 1949,-

Zwaarte en risico's

Fysiek

Mentaal

Risico's

Inclusief

 • Binnenlandse retourvlucht Bangkok-Mae Sot
 • Retour transfer per Song Thaw van vliegveld Mae Sot naar Umphang
 • Retour nachtrein Bangkok- Ubon Ratchatani
 • Retour transfer taxi Ratchatani – Pakse
 • Alle transfers per lokale bus, mini bus en /of motortaxi in Laos
 • Verblijf in een variatie van accomodaties: eenvoudige guesthouses, comfortabele resort style bungalows, traditionele houten longhouse of bamboehut op palen, tenten. WC & Douche in de bungalow en/of in het gebouw met sanitaire voorzieningen.
 • Brokeback Adventures gids tijdens de hele reis.
 • Gids, helpers en kok tijdens de jungle -waterval trektochten zoals beschreven bij “Van dag tot dag”
 • Rafts, tubes, kayaks, zwemvesten, olifant, etc. zoals beschreven bij “Van dag tot dag”
 • Alle maaltijden. Tijdens de trekkings in de natuurgebieden eten we wat de kok voor de groep gemaakt heeft. Tijdens de transfer-dagen eten we bij eenvoudige lokale Thaise en Laotiaanse eethuisjes, eetstalletjes langs de weg en bij het (bus-)station.

Exclusief

 • Internationale vlucht van en naar Bangkok
 • Limonade, vruchtenssap en alcoholische dranken. Water.
 • Reisverzekering met werelddekking + bijzondere sporten module

Route op de kaart

Praktische informatie

Land informatie

 • http://en.wikipedia.org/wiki/Umphang_District
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Khone_Phapheng_Falls
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Si_Phan_Don
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Don_Det_%E2%80%93_Don_Khon_narrow_gauge_railway