Kerstmis in Tropisch Thailand

21 december 2015 t/m 2 januari 2016  12 dagen € 1145,-

Een relaxte en actieve strandvakantie op een onbewoond eiland !  Zwemmen in de Andaman Zee, snorkelen en duiken in een exotische onderwaterwereld, wandelen naar een waterval midden in het oerwoud, een kanotocht door een ondergrondse druipsteen grot, een pittige thaise massage in de schaduw van een palmboom, een kampvuurtje op het strand en vooral lekker veel luieren in de hangmat.  Vier dit jaar een gay kerst en een outdoors nieuwjaar in Tropisch Thailand !
Boekingen voor ons uiterst ontspannen kerstvakantie avontuur kunnen wij tot uiterlijk 1 oct. 2015 verwerken !

Algemeen

We verblijven in het nationale park van de sinds 1974 beschermde Tarutao eilanden groep. Het woord ‘Tarutao‘ betekent ‘oud’, ‘mysterieus‘ en ‘primitief‘, termen die ook vandaag de dag nog helemaal van toepassing zijn op dit fascinerende gebied. Naast de zeezigeuners, de ‘Urak Lawoi’ die al honderden jaren in deze streken leven is er geen bewoning toegestaan. De flora en fauna in de onaangetaste jungle en het onderwaterleven in de Andaman Zee staan in het Tarutao Nationaal Park centraal. Dit betekent dat er weinig toeristen zijn, er is geen luidruchtige party-muziek, er zijn geen wegen, auto’s of scooters, geen winkels en banken en er is slechts 1 restaurant op elk eiland. Het grootste eiland uit de archipel heeft bijna een halve eeuw als strafkolonie voor politieke gevangenen dienst gedaan, mede daarom is de natuur hier zo puur, divers en spectaculair gebleven ! We delen het strand  en het oerwoud met o.a. zeeschildpadden, gigantisch grote leguanen, gibbons, de krabbenetende makaak, dwergherten, wilde varkens en de brilaap. Ruim 25 % van al het onderwaterleven dat voorkomt op aarde leeft rondom deze eilanden waaronder 90 koraalvissoorten, dolfijnen, walvissen en de zeldzame Irawaddy dolfijn.  Er leven meer dan 100 vogelsoorten in dit gebied waaronder de koraalrifreiger, de zee-arend  en de vis-arend.  De zeldzame zeeschilpadden worden helaas ook hier ernstig  in hun bestaan bedreigt. Het kwetsbare koraal daarentegen doet het hier naar omstandigheden redelijk goed !

Van dag tot dag

 1. We vliegen van Bangkok naar Hat Yai, nemen daar de mini bus naar de kust en varen per speedboat naar het eiland. Gezamelijk diner in het restaurant.
 2. Dag om te luieren op het strand, zwemmen, lezen, etc. Op het eind van de middag een korte wandeling naar een uitzichtpunt bovenop een heuvel om te genieten van de zonsondergang over de Andaman.
 3. Kanotocht door het mangrove bos en in een ondergrondse druipsteengrot. Voor de liefhebbers kan dit uitgebreid worden met een kanotocht over zee. We vragen aan de parkwachters toestemming of we een kampvuur op het strand mogen maken om zo kerstavond te vieren.
 4. Boottocht in een traditionele boot rondom het eiland gevolgd door wandeling naar de overblijfselen van het strafkamp voor politieke gevangen uit de jaren 30 en 40 diep in het oerwoud. Luieren, zwemmen en spelen in zee en op het strand.
 5. Workshop Thaise Massage. Op een speelse manier leren we hoe we elkaar een heerlijke thaise massage kunnen geven.  Na de lunch transfer in de enige auto van het eiland naar onze bungalows aan het strand 5 km verderop. Luieren, zwemmen en spelen in zee en op het strand.
 6. Dagwandeling door het oerwoud en over een verlaten strand naar een adembenemend mooie laguna.
 7. Spannende dagwandeling door het oerwoud naar een zoetwater waterval. Luieren in de hangmat, zwemmen en spelen in zee en op het strand.
 8. Transfer met de speedboat naar ons volgende eiland. Luieren in de hangmat, zwemmen en spelen in zee en op het strand.
 9. In een traditionele houten zeesloep varen we naar 5 verschillende prachtige snorkel locaties op zee en rondom enkele kleine eilanden.
 10. Snorkelen vanaf het strand. Luieren in de hangmat, zwemmen en spelen in zee en op het strand. Shopping en internet op het toeristen eiland Koh Lipe. Oud en Nieuwfeest met kampvuur en champagne op het strand !
 11. Nieuwjaarsduik in de Andaman zee. We doen de zogenaamde ‘Padi Discover Scuba’. Dit is een korte duik instructie in de ochtend gevolgd door een duik tot een diepte van 12 meter door de prachtige tarutao onderwaterwereld aan de hand van een duik-instructeur. Luieren in de hangmat, zwemmen en spelen in zee en op het strand.
 12. Speedboat naar het vaste land, minibus naar Hat Yai, binnenlandse vlucht naar Bangkok

Prijzen en data

21 december 2015 t/m 2 januari 2016  12 nachten / 13 dagen € 1145,-

Inclusief

 • Binnenlandse retourvlucht Bangkok-Hat Yai
 • Retour transfer met minibus van vliegveld Hat Yai naar de kust en terug
 • Alle transfers per speedboat van en naar de eilenden
 • Verblijf in eenvoudige houten longhouse of stenen bungalow aan het strand. Met airco en/of ventilator. WC & Douche in de bungalow en/of in het gebouw met sanitaire voorzieningen. Verblijf in een koepeltentje op het strand is ook mogelijk. De prijs van dit arrangement is dan niet € 1150,- maar € 950,-.  Geef dit wel tijdig door bij reserveringsverzoek  !
 • kanotocht op dag 3
 • boottocht op dag 4, 9 en 10
 • Workshop Thaise massage op dag 5 en 6
 • Brokeback adventures gids tijdens wandelingen op dag 2, 4, 6 en 7
 • Snorkel-excursie inclusief snorkel-duikbril en zwemvliezen op dag 9
 • Gebruik duikbril en zwemvleizen, gebruik van hangmat.
 • Padi discover scuba dive op dag 11
 • Champagne op oudjaarsavond

Exclusief

 • Internationale vlucht van en naar Bangkok
 • Eventueel verblijf in Bangkok
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens het verblijf op de eilanden. (Circa 5 tot 15 euro per dag)
 • Frisdranken, vruchtensappen, groentensappen en  alcoholische dranken
 • Maaltijden en snacks tijdens de transfers op dag 1 en 12
 • Visumkosten, medische verzekeringskosten, annuleringsverzekeringskosten
 • Boekingskosten € 10,-
 • Persoonlijke bestedingen, souvenirs en fooien

Foto gallerij Kerstvakantie tropisch Thailand

Zwaarte en risico's

Fysiek

Mentaal

Risico's

Route op de kaart

Praktische informatie

Land informatie