De Kempen

Actief pinksterweekend in de Brabantse Kempen.
vrijdagavond 13 mei t/m maandagmiddag  16 mei 2016
4 dagen / 3 nachten € 295,-

Activiteiten: natuurkamperen op een stille plek midden in de bossen, kanotocht op het grensriviertje de Dommel, avondwandeling op de Cartierheide, mountainbike tocht door de Kempen en een botanische wandeling in het natuurgebied De Plateaux.

Algemeen

Tijdens dit pinksterweekeinde ontmoeten we elkaar op een van de stilste plekjes van Nederland op een natuurkampeerterrein midden in de bossen van de Brabantse Kempen. Vroeger was dit een arme streek, nu is het een rijk gebied. Rijk aan natuurschoon, bossen, heidevelden, frisse lucht, wandel- en fietspaden.

Van dag tot dag

 1. Op vrijdagavond verzamelen we rondom het kampvuur op het natuurkampeerterrein vlakbij de Belgische grens. De tenten zijn al door de Brokeback Adventures medewerkers opgezet. Het enige wat je bij aankomst hoeft te doen is je matje en je slaapzak uitrollen. Er is een maaltijdsoep, salade en brood. Bij slecht weer verzamelen we rondom de houtkachel in de Brokeback adventures tipi-tent.kampvuur
 2. Zaterdag. Na een vroeg ontbijt volgt een korte transfer naar het grensoverschreidende natuurgebied De Plateaux. Daar maken we een botanische wandeling van circa 12 kilometer lengte. Op Nederlandse bodem vinden we bossen, droge heide, en vloeiweiden en in het Belgische deel natte heide, vennen en moerasland. Het gebied dankt zijn charme ook aan de Dommel, een waterloop die in Belgie ontspringt en gaandeweg uitgroeit tot een brede laaglandbeek die in Nederland bij Den Bosch uitmondt in de Maas. Tijdens onze wandeling passeren we de Dommel meerdere keren.Het meest markant zijn de vloeiweiden van de Pelterheggen. Deze vloeiweiden zijn in de 19e eeuw aangelegd en nu cultuurhistorisch erfgoed. Kenmerkend is de excentrieke flora met soorten van alpine herkomst. De vloeiweiden staan bekend als de Alpenweiden van de lage landen. We hebben een picknick-lunch op de uitgestrekte vlakte van de Plateaux.In de middag komen we aan op ons basiskamp, alwaar je wat tijd voor jezelf hebt om te relaxen.  S’avonds hebben we een gezamenlijke barbeque maaltijd (vlees, vis en vegetarisch) en ontspannen we rondom het kampvuur.

De Plateaux

 1. Zondag.  Na het ontbijt beginnen we na een korte transfer in Belgie met onze kanotocht over de Dommel. We varen door de natuurgebieden de Plateaux en de Malpie terug naar Nederland. We lunchen op een mooie aanlegplek in de bossen aan de rivier. In de namiddag is er wat tijd om te ontspannen. Wie wil helpt mee om de groente te snijden.We koken en wokken een eenvoudige roerbak-maaltijd met couscous of rijst op de gasbrander en/of de houtkachel. Na het eten maken we een prachtige korte avondwandeling over de Cartierheide.

IMG_6109

 1. Maandag. Na de botanische dagwandeling op zaterdag en de kanotocht van gisteren vandaag opnieuw een actieve dag.Op deze tweede pinksterdag, maken we een  afwisselende mountainbiketocht over rulle zandpaden en singletracks door het bos. Je kan kiezen, afhankelijk van je conditie en/of ervaring of je een tocht van 10, 18 of 37 kilometer wil maken. De routes zijn zeer goed gemarkkerd met het internationale mountainbike symbool op paaltjes op ooghoogte. De omgeving is licht heuvelachtig, met weilanden, maïsvelden en een bosrijk landschap. De mountainbike routes in de Brabantse Kempen zijn categorie 1 en 2 in een schaal van 1 (beginners) t/m 4 (ver gevorderd) Alle drie de routes beginnen en eindigen op onze kampeerplek in het bos, daar kan je bij aankomst  het zand en of de modder van je af douchen. Er staat een maaltijd-soep met brood voor je klaar. Op het eind van de middag nemen we afscheid van elkaar en onze mooie plek midden in de natuur.explore the gay outdoors-mountainbike

Prijzen en data

vrijdagavond 13 mei  t/m maandagmiddag 16 mei in 2016
3 dagen/nachten € 295,-

Inclusief

.

 • Alle overnachtingen in twee-persoonstent op natuurkampeerterrein met eenvoudige sanitaire voorzieningen. (inclusief natuurkampeerkaart)
 • Avondmaaltijd op vrijdag en zondag, ontbijt en lunch zaterdag t/m maandag
 • Barbeque op zaterdagavond
 • Kampvuur
 • Tipi-tent met houtkachel als slecht-weer-voorziening
 • Transfers op zaterdag, zondag en maandag.
 • Brokeback Adventures wandelgids op zaterdag en zondag.
 • Candese kano met zwemvest
 • Mountainbike met helm op maandag.

Exclusief

 • Eigen vervoer van en naar het kampeerterrein
 • (alcoholische-)dranken
 • persoonlijke uitgaven en fooien
 • verzekeringen

Zwaarte en risico's

Fysiek

Mentaal

Risico's

Foto gallerij De Kempen

Natuurgebied op de kaart

de kempen-gay outdoors

Praktische informatie

Routebeschrijving
Het natuurkampeerterrein is te bereiken vanaf de snelweg A67 tussen Eindhoven en Antwerpen neem je de afslag Eersel. Rij richting Postel, bij de picknickplaats op de Witrijt ga je linksaf, na 500 m op het onverharde pad vind je de kampeerplaats aan je rechterhand in boswachterij De Kempen. Met het openbaar vervoer neem je de trein tot Eindhoven en daar stap je over op bus 172 richting Luyksgestel Boscheind en stap je uit in Bergeijk. Daar pikken we je na jou telefoontje op met de brokeback bus.
Wat neem je mee ?
Slaapzak en matje
Wandelkleding en schoenen
Kleding waar je makkelijk in kan mountain-biken
Extra setje droge kleding voor het geval je kano omslaat
Regenkleding

Streekinformatie

http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Kempen_%28natuurgebied%29
http://nl.wikipedia.org/wiki/Plateaux-Hageven
http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Dommel